Egészségnap
A már hagyományosnak mondható egészségnapot ebben a tanévben március 20-án szervezte meg iskolánk meg a fenntarthatósági témahét keretében. Évek óta nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges ételek népszerűsítésére. Idén feltéteket, krémeket készítettek a gyerekek, osztályonként egy vagy két félét. Az alapanyagok megvételét a kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatta. A pedagógusok előző nap előkészítették a hozzávalókat, a diákok pedig reggel nekiláttak a nagy munkának: sürögtek-forogtak, daraboltak, turmixoltak. 9 órára el is elkészültek a krémek (padlizsán-, hagyma-, brokkoli-, tonhalkrém, májpástétom stb.) melyeket ízlésesen tálalva, svédasztalos formában el is fogyasztottak.
A receptek erre a linkre kattintva megtekinthetők. Ha valaki kedvet kapott hozzá, bátran készítse el! Jó étvágyat hozzá!